You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Περί βιβλίων ο λόγος (Μέρος Πρώτο)

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, λάτρευα τα βιβλία. Θυμάμαι τους γονείς μου να χαλαρώνουν με ένα βιβλίο στο χέρι και τα βράδια να μου διαβάζουν για να κοιμηθώ.
Ποτέ δεν χόρταινα με ένα παραμύθι. Ρουφούσα τις ιστορίες όπως ο διψασμένος το νερό. Ύστερα χρησιμοποιούσα την φαντασία μου κι έφτιαχνα δικά μου παραμύθια. Πάντρευα τον Ηρακλή με την Κοκκινοσκουφίτσα κι ένιωθα τόσο περήφανη για τα δημιουργήματα μου. Έμαθα να αγαπώ τα βιβλία, να θαυμάζω τους συγγραφείς και να θέλω να τους μοιάσω.


Όταν μετακόμισα στην Αθήνα για να σπουδάσω, ο πατέρας μου είπε "Αν αγοράζεις βιβλία, να μου το λες, για να σου στείλω παραπάνω χρήματα."
Έμαθα από νωρίς ότι τα βιβλία είναι πολύτιμα. Κάτι σαν θησαυρός.
Ένα καλογραμμένο βιβλίο δεν είναι απλά και μόνο λέξεις στην σειρά. Είναι πληροφορίες. Είναι εμπειρία και ανεκτίμητη γνώση. Τροφή για σκέψη και έμπνευση για περαιτέρω δημιουργία. Είναι το καύσιμο για τον εγκέφαλο μας, που τον βοηθά να μένει ζωντανός, λειτουργικός και παραγωγικός. Μας βοηθά να αναπτυσσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Σαν μαγικά συστατικά μιας συνταγής, όσα διαβάζουμε στα βιβλία, μπαίνουν στο μυαλό μας και με την θαυμαστή δύναμη του νου, μπορούν να ανακατευτούν με τα όσα ήδη ξέρουμε, να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν θαύματα.


Όταν μπαίνω σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, νιώθω σαν παιδί σε κατάστημα παιχνιδιών. Μαγεύομαι. Κι όταν διαβάζω, συμβαίνει κάτι απερίγραπτο. Συνδεομαι με τους συγγραφείς. Νιώθω σαν να βρίσκονται δίπλα μου και να μου διηγούνται την ιστορία τους. Σαν να μου μεταδίδουν εμπειρία, γνώση και σοφία. Τους είμαι ευγνώμων, που μοιράστηκαν μαζί μου όσα είχαν στο μυαλό τους. Θα μπορούσαν κάλλιστα να τα κρατήσουν όλα για τον εαυτό τους και οι σκέψεις τους να μην είχαν φτάσει ποτέ στο χαρτί. "Σιγά τη διαφορά που θα κάνει για την ανθρωπότητα, το κείμενο μου. Ας το αφήσω στο συρτάρι..." Σίγουρα το σκέφτηκαν κάποια στιγμή. Ευτυχώς που δεν έμειναν σε αυτή την σκέψη. Είμαστε τυχεροί που έφεραν τα πνευματικά παιδιά τους στον κόσμο και τον έκαναν πλουσιότερο.

Είναι μεγάλη η χαρά μου να γράφω για τον ερχομό, τριών πνευματικών παιδιών, που μας μάγεψαν.


Το πρώτο βιβλίο, ήρθε στον κόσμο από την αγαπημένη μου φίλη, Χριστίνα Κοψιδά. Το λατρέψαμε οικογενειακώς! Μας βοήθησε να λύσουμε με τα παιδιά, ένα μυστήριο, που βασανίζει εμάς και αμέτρητες άλλες οικογένειες εδώ και χρόνια: Το μυστήριο της μονής κάλτσας!
Χριστίνα, η ανάγνωση του βιβλίου σου είναι απόλαυση για όλους!

 

Το δεύτερο βιβλίο, αφορά κι αυτό ένα μυστήριο, αλλά απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά (σαν εμένα). "Οι λύκοι που ονειρεύτηκα" είναι το πνευματικό παιδί της Σοφίας Τανακίδου. Ένα έχω να πω: Αν το είχα παραλάβει Παρασκευή ή Σάββατο και αν δεν είχα πρωινό ξύπνημα την επόμενη μέρα, θα το είχα διαβάσει μέσα σε μια νύχτα, όπως λέμε μονορούφι!
Σοφία βυθίστηκα στην ιστορία σου και δεν ήθελα να σταματήσω να διαβάζω!



Το τρίτο βιβλίο είναι πνευματικό παιδί του Σπύρου Μαυρομάτη, ενός εξαιρετικού ανθρώπου, που γνώρισα στην εφηβεία μου (πρόσφατα δηλαδή). Από τότε φαινόταν ότι ο Σπύρος έχει απίστευτες γνώσεις και ταλέντο. Ευτυχώς ακολούθησε τον τομέα που αγαπά και -μεταξύ άλλων- διδάσκει μουσική. Εκτός από εμάς στην Ζάκυνθο, που έχουμε την τύχη να τον έχουμε κοντά μας, ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουν οι φίλοι της μουσικής σε όλη την Ελλάδα.
Σπύρο είμαι σίγουρη ότι κάθε μαθητευόμενος κιθαρίστας, κάθε δάσκαλος και κάθε μουσικός, που θα μελετήσει το βιβλίο σου, θα νιώσει ευγνωμοσύνη!

 

Συγχαρητήρια φίλοι μου!

Καλοτάξιδα τα βιβλία σας!

Εύχομαι να φτάσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και να κάνουν πλουσιότερους τους ανθρώπους που θα τα αγαπήσουν!

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται κατόπιν αναφοράς του πηγαίου συνδέσμου https://mail.giannioti.gr/articles/various/περί-βιβλίων-ο-λόγος-(μέρος-πρώτο).html

Κωνσταντίνα Γιαννιώτη
Κωνσταντίνα Γιαννιώτη

Είμαι η Κωνσταντίνα Γιαννιώτη.
Σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Διεθνής Συνεργάτιδα της APILAM (e-Lactancia.org) και Εθελοντρια Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece / La Leche League International.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ζάκυνθο. Απολαμβάνω τη μουσική, τη συντροφιά, τα βιβλία και τη συγγραφή. Είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να δημιουργώ, να κινούμαι και να ταξιδεύω. Αγαπώ τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση. Χαίρομαι να συνδυάζω και να χρησιμοποιώ γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, για το καλό όλων.
Ευχαριστώ για τον χρόνο, που αφιερώνετε στον ιστοχώρο μου.
Καλή περιήγηση!

Δες όλα τα άρθρα
Κωνσταντίνα Γιαννιώτη PharmD IBCLC  - Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Γαλουχίας & Φαρμάκων
Πληροφορίες