You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Παρουσίαση Βιβλίου "Breastfeeding Without Birthing"

Τίτλος Βιβλίου: "Breastfeeding Without Birthing", Συγγραφέας Alyssa Schnell (Praeclarus Press, 2013)

Πάνε πάνω από 9 χρόνια από όταν πρωτοδιάβασα για τον θηλασμό του υιοθετημένου παιδιού, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τον επαναγαλακτισμό και την επαναφορά ενός μωρού στο στήθος. Το θέμα «υιοθεσία και θηλασμός», μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το γεγονός πως το γυναικείο σώμα έχει την ικανότητα να παράγει γάλα για ένα μωρό, το οποίο δεν κυοφόρησε, είναι αξιοθαύμαστο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ότι ένα παιδί έχει την ικανότητα και μαθαίνει να θηλάζει από μια μητέρα, η οποία δεν το φιλοξένησε ως έμβρυο στο σώμα της.

Έκτοτε μελετούσα κάθε πληροφορία σχετικά με τον θηλασμό μετά από υιοθεσία, καθώς οι γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα, έχουν εφαρμογή σε πληθώρα περιπτώσεων: Από μια απλή σύγχυση θηλών ή απεργία θηλασμού, μέχρι την αύξηση της παραγωγής ή την πρόκληση γαλουχίας σε μητέρες με μηδαμινή ή μειωμένη παραγωγή γάλακτος.

Όταν πήρα για πρώτη φορά στα χέρια μου το βιβλίο "Breastfeeding Without Birthing", η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Η συγγραφέας του βιβλίου Alyssa Schnell, είναι μητέρα, εθελόντρια Σύμβουλος της La Leche League International και Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC. Η Alyssa, έχοντας θηλάσει τα δύο πρώτα βιολογικά παιδιά της, υιοθέτησε και θήλασε και το τρίτο της παιδί. Μέσα από την εμπειρία της, συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό είναι να διαθέτει μια γυναίκα πλήρη ενημέρωση πάνω στο θέμα του θηλασμού μετά από υιοθεσία και αποφάσισε να συγκεντρώσει τις διαθέσιμες πληροφορίες σε ένα βιβλίο. Ακόμα και ο τίτλος που επέλεξε είναι ξεχωριστός: “Θηλασμός χωρίς γέννα”. Δεν μιλάει μόνο για υιοθεσία, αλλά ουσιαστικά απευθύνεται σε κάθε μητέρα, η οποία δεν γέννησε το παιδί που επιθυμεί να θηλάσει.

Απλά και κατανοητά γραμμένο, ώστε να μπορεί να διαβαστεί και από γονείς, χωρίς να υπολείπεται σε επιστημονική τεκμηρίωση, το βιβλίο συγκεντρώνει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με τον θηλασμό μετά από υιοθεσία. Απαντά σε απορίες σχετικά με το αν χρειάζονται αντλήσεις με θήλαστρο, φάρμακα, γαλακταγωγές ουσίες ή όχι, πόσα, ποια και σε ποια δοσολογικά σχήματα, κατά περίπτωση. Γραμμένο με αγάπη και σεβασμό, εντάσσει στο εσωτερικό του πληθώρα συναισθημάτων και σκέψεων της μητέρας που υιοθετεί ένα παιδί, βοηθώντας κάθε αναγνώστη να κατανοήσει τη γυναίκα αυτή. Κατηγοριοποιεί τα υπάρχοντα πρωτόκολλα πρόκλησης γαλουχίας και τις διαθέσιμες επιλογές. Μέσα από ιστορίες μητέρων γίνεται αντιληπτή η διαφορετικότητα κάθε δυάδας μητέρας-παιδιού και παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες, ακόμα και για απλά θέματα γαλουχίας, όπως η αντιμετώπιση της άρνησης στήθους από ένα μωρό.

Το βιβλίο "Breastfeeding Without Birthing" είναι γραμμένο από την οπτική της μητέρας και απευθύνεται σε μητέρες, έχοντας όμως την εγκυρότητα και την αξιοπιστία που χρειάζεται για να χρησιμοποιηθεί και από επαγγελματίες. Με παραπομπές σε βιβλιογραφία και πηγές περαιτέρω πληροφοριών, αποτελεί μια από τις βασικότερες πηγές για όποιον ασχολείται με τον θηλασμό υιοθετημένου παιδιού και την υποστήριξη μητέρων σε θέματα θηλασμού. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τη συγγραφέα Alyssa Schnell, για το πολύτιμο βιβλίο της και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα σαν αυτό, ώστε να εμπλουτιστούν ακόμα περισσότερο οι γνώσεις όλων μας.

Πρώτη Δημοσίευση Βιβλιοπαρουσίασης:

Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece: Βιβλιοπαρουσιάσεις

https://www.lllgreece.org/vivlioparousiaseis

Πληροφορίες σχετικά με τον θηλασμό μετά από υιοθεσία:

Breastfeeding An Adopted Baby, La Leche League International https://www.llli.org/breastfeeding-info/adoption/ 

Breastfeeding Without Giving Birth, La Leche League Great Britain https://www.llli.org/breastfeeding-without-giving-birth-2/

The Protocols for Induced Lactation: A Guide for Maximizing Breastmilk Production https://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/protocols4print.shtml 

Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece Ενημερωτικό υλικό - Ευρετήριο - Υιοθεσία https://www.lllgreece.org/enimerotiko-yliko/evretirio 

Κωνσταντίνα Γιαννιώτη
Κωνσταντίνα Γιαννιώτη

Είμαι η Κωνσταντίνα Γιαννιώτη.
Σύζυγος, μητέρα δύο παιδιών, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Διεθνής Συνεργάτιδα της APILAM (e-Lactancia.org) και Εθελοντρια Σύμβουλος Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece / La Leche League International.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ζάκυνθο. Απολαμβάνω τη μουσική, τη συντροφιά, τα βιβλία και τη συγγραφή. Είμαι ανήσυχο πνεύμα. Μου αρέσει να δημιουργώ, να κινούμαι και να ταξιδεύω. Αγαπώ τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση. Χαίρομαι να συνδυάζω και να χρησιμοποιώ γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες, για το καλό όλων.
Ευχαριστώ για τον χρόνο, που αφιερώνετε στον ιστοχώρο μου.
Καλή περιήγηση!

Δες όλα τα άρθρα
Κωνσταντίνα Γιαννιώτη PharmD IBCLC  - Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Γαλουχίας & Φαρμάκων
Πληροφορίες